Aanmelden bij osteopathiepraktijk Nijmegen

Mijn vrouw had al tijden last van onverklaarbare maagpijn. Het werd steeds erger. Van de huisarts kreeg je maagzuurremmers. Deze leken enigszins te helpen, maar bij stress werden de klachten erger. Zo erg dat de remmers hun werk niet meer leken te doen. Daarom is ze op zoek gegaan naar aanvullende zorg. Ze kwam uit bij een osteopathiepratijk in Nijmegen. Een osteopaat onderzoekt altijd het welzijn van patiënten door te kijken naar het hele lichaam. Hierbij is er extra aandacht voor de beweeglijkheid van weefsels zoals bindweefsel en spierweefsel, maar ook de interne organen komen aan bod. Ze heeft zich aangemeld via de website van de osteopathiepraktijk in Nijmegen, via https://osteopaatvenlo.nl/1introductie/index.php?lg=nl. Ze had deze praktijk gevonden door online te zoeken op ‘osteopathiepraktijk Nijmegen’. Ze vertelde me dat ze er gewoon heen zou gaan en zou kijken of het beviel. Dat heeft ze gedaan, en omdat het klikte met degene die haar sprak heeft ze zich daarna aangemeld als patiënt. Voor haar voelde het goed om iets te doen aan de maagklachten die ze had. Alleen al de afspraak maken en de klachten bespreken deed haar goed. Ik snap daarom zeker wel waarom het nuttig kan zijn langs te gaan bij een osteopathiepraktijk, bijvoorbeeld in Nijmegen.

Behandeling bij osteopathiepraktijk Nijmegen

Mijn vrouw heeft een onderzoek en een aantal gesprekken gehad bij de osteopathiepraktijk in Nijmegen. Hieruit kwam de conclusie dat ze te veel stress had (gehad). Ze kreeg een aantal tips van de osteopaat om aan haar stress te werken. Ze moest:

  • Meer naar buiten
  • Sporten
  • Meditatie of yoga beoefenen
  • Praten over haar gevoelens

Bij dat laatste ben ik ook betrokken. Ik ben zelfs een keer mee geweest naar de osteopathiepraktijk in Nijmegen. Voor mij voelde dat ook goed. Zo leerde ik degene die mijn vrouw behandelde kennen en leerde ik ook wat achtergrondinformatie over osteopathie. De werkwijze sprak mij ook wel aan. Uiteindelijk heeft mijn vrouw na het in de praktijk brengen van de tips van de osteopaat een stuk minder last van haar klachten. Blijkbaar slaat stress bij haar snel op haar maag. Ze heeft ook wat tips gekregen om toe te passen in haar dieet. In stressvolle tijden eet ze daarom wat minder pittig eten. Dankzij de osteopathiepraktijk in Nijmegen heeft ze nu meer grip op haar klachten. Ze zal er wellicht altijd gevoelig voor zijn, maar de grootste zorgen zijn weggenomen. Er is immers niets aan de hand met haar organen. Hiervoor heeft ze nog een extra onderzoek gehad in het ziekenhuis, om dit te controleren. Dat was ook op aanraden van de osteopathiepraktijk. Dat vond ik ook prettig. De osteopaat verwijst mensen altijd door naar een reguliere arts als dit nodig is. Dit kun je nalezen op https://osteopaatvenlo.nl/1introductie/index.php?lg=nl.

Vergoeding van alternatieve geneeswijzen

De osteopathie is een zogeheten alternatieve geneeskunde. Dat betekent dat dit niet onder de reguliere gezondheidszorg valt. Het kan echter wel zo zijn dat je zorgverzekering dit vergoedt. Mijn vrouw had al een verzekering waarin een deel van de kosten die ze maakte bij de osteopathiepraktijk in Nijmegen vergoed werden. Ook zonder die verzekering had ze de kosten betaald, want de hulp die ze er heeft gekregen vond ze de moeite en het geld waard. Toch is het vrij eenvoudig een zorgverzekering uit te kiezen die dit soort consulten vergoed. Hiervoor kun je het beste informeren bij een zorgverzekeraar. Dit soort informatie is doorgaans goed te vinden op een website van een zorgaanbieder.