Bescherm je pols met een goede polsbrace

all4fysio - polsbraceDe polsen zijn onderdelen van het lichaam waar we heel veel gebruik van maken. Op het moment dat de auteur van deze tekst het toetenbord gebruikt zijn de polsen constant actief. Maar de polsen zijn natuurlijk niet alleen maar actief tijdens het typen van teksten. Voor veel handelingen maak je gebruik van de polsen. Als je dagelijks lange perioden dezelfde handelingen verricht, dan kunnen de polsen overbelast raken. Dit heeft vervolgens blessures tot gevolg. Een bekend voorbeeld van een polsblessure is carpaal tunnel syndroom. Zodra je constant dezelfde bewegingen met de polsen herhaalt, dan kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de pezen. Ook kunnen de zenuwen bekneld raken. De bewegelijkheid van de polsen is dus zowel een voordeel als een nadeel. De polsen zijn er niet voor gemaakt om constant dezelfde bewegingen te herhalen. Als je kijkt naar het verleden toen we nog in bossen woonden en op dieren aan het jagen waren, dan was de kans op carpaal tunnel syndroom minder groot. Juist in de moderne samenleving waar mensen op kantoor werken en waar sprake is van lopende band werk, is het zo dat mensen kleine handelingen constant herhalen. Om jezelf te beschermen kun je gebruik maken van een polsbrace. Een polsbrace verstevigt je pols door deze in principe minder bewegelijk te maken. Zonder polsbrace kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk rondjes draaien met je hand vanuit de pols. Je kunt het kraakbeen laten kraken en je kunt de polsen losschudden. Met een polsbrace kan dat allemaal niet meer. Hierdoor neem je de druk op de pols weg en zorg je voor extra stevigheid. Dit verkleint het risico op polsblessures. Omdat de blessures voornamelijk ontstaan als je vaak en veel dezelfde handelingen verricht, hoef je de polsbrace dus ook niet constant te dragen. Het idee is dat je de polsbrace draagt tijdens de handelingen die je pols belasten. Daarna hun je de polsbrace weer verwijderen. Het is vaak al voldoende om een deel van de belasting weg te nemen. Zodra je de pols de tijd geeft om te rusten en te herstellen, dan is er in de regel niets aan de hand. Voor een comfortabele polsbrace kun je terecht op all4fysio.nl.

Een polsbrace voor iedere pols

Elke pols is anders en dus is het ook logisch dat je graag een polsbrace wilt kopen die goed bij je pols past. Draagcomfort is hierbij belangrijk, maar ook de mate van ondersteuning is van belang. Je kunt je pols bijvoorbeeld intapen. Dit zorgt voor versteviging, maar je pols blijft nog relatief flexibel. Tennissers maken hier bijvoorbeeld vaak gebruik van. Deze moeten hun polsen immers wel kunnen bewegen. Je hebt ook polsbanden met hard materiaal. Als je deze draagt dan kun je de pols niet meer buigen en draaien. Als je echt een zware blessure hebt, dan zijn zulke polsbanden een goede keuze. Dit soort braces zijn dan ook ideaal voor wanneer je last hebt van carpaal tunnel syndroom. Juist dan moet de pols zo weinig mogelijk kunnen bewegen om het genezingsproces te bevorderen. Je vindt daarom verschillende soorten polsbeschermers op de website van all4fysio.nl. Mocht je meer willen weten over welke brace past bij jou situatie, dan kun je altijd gratis contact opnemen met de advieslijn. Het telefoonnummer vind je op de website.

Andere producten van all4fysio

All4fysio is er voor de fysio. Dit betekent dat je op de site veel producten kunt vinden die je lichaam beschermen tegen fysieke blessures en herstellen na blessures. Een polsbrace is hier maar één voorbeeld van. Zo kun je op de site ook terecht voor artikelen zoals:

  • Kniebraces
  • Enkelbraces
  • Compressiekousen
  • Armbraces
  • Duimbraces