De regels van video poker

fairplayspelletjes - video pokerKijk je wel eens poker op tv? Dan ken je waarschijnlijk de regels van Texas hold’ em op je duimpje! Bij deze vorm van poker krijg je twee kaarten en komen 5 kaarten op tafel te liggen. Uiteindelijk maak je een combinatie met je hand en de kaarten op het bord. Degene met de hoogste combinatie is de winnaar. Naast deze vorm zijn er verschillende andere vormen van poker, waaronder five-card draw poker. Wanneer je deze vorm van poker op een machine speelt (en niet met echte kaarten), dan heet dat video poker. Video poker is ontzettend populair. Dagelijks spelen duizenden mensen over de hele wereld dit gokspelletje. Hoe werkt video poker en op welke vlakken is five-card draw poker verschillend van Texas hold’em?

  • Voor het spel
  • Regels
  • Beginkaarten
  • Wisselen
  • Uitbetalen

Voor het spel bepaal je goed hoeveel geld je wilt inzetten en welke versie van video poker je speelt. De meest voorkomende versie van video poker is ‘Jacks or Better’, wat betekent dat je wint wanneer je een boer of hoger scoort. In de regel wordt hier dan nog een bepaalde waarde aan geplakt, bijvoorbeeld ‘Jacks or Better 9/6’. De 9 staat voor de uitbetaling wanneer je een Full House trekt, de 6 voor de uitbetaling wanneer je een Flush in je hand hebt. Je krijgt respectievelijk 9 keer of 6 keer je inzet terug. Wanneer je begint met video poker, is het verstandig om te zoeken naar een goede aanbieder. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://fairplayspelletjes.nl/video-poker. Op deze site vind je een betrouwbare versie van het spel, waar je speelt tegen een eerlijke computer. Op deze website hoef je niet bang te zijn dat je in de maling wordt genomen. Het algoritme is eerlijk en betaalt even vaak uit als in een normaal casino. Video poker is een leuke manier om je tijd door te brengen, maar bepaal van tevoren goed hoeveel geld je in wilt zetten!

De regels van video poker

Video poker is gebaseerd op five-card draw poker. Dit is een variant van poker waarmee je begint met 5 beginkaarten. Deze kaarten samen vormen je hand en hiermee kun je de computer verslaan. Bij de meeste varianten van video poker krijg je betaald wanneer je minimaal twee boeren hebt, maar de regels kunnen verschillen. Wanneer het spel begint krijg je 5 beginkaarten. Bestudeer deze kaarten aandachtig en bekijk hoeveel kans je hebt om je hand te verbeteren. Je kunt in je hoofd een berekening maken, waarbij je de kans op een betere kaart afweegt tegen de kans dat je hand verzwakt. Deze berekening is nooit helemaal accuraat, maar een goede speler kan een goede afweging maken. Wanneer je denkt een betere kaart te kunnen bemachtigen, dan mag je een kaart inwisselen. Is je hand sterker geworden? Mooi zo! Heb je een zwakkere kaart teruggekregen? Dan zit er niets anders op dan het opnieuw te proberen!

De Royal Flush

Voor veel pokerspelers is het een droom om ooit een Royal Flush vast te houden. Bij video poker krijg je een gigantisch bedrag uitbetaald wanneer je deze kaartcombinatie vasthoudt. Het gaat om de combinatie: tien, boer, vrouw, koning, aas, die bovendien allemaal dezelfde kleur moeten hebben. De kans dat je de Royal Flush bemachtigt is erg klein, maar wie weet heb je geluk en win je een waanzinnig bedrag. Sommige varianten van het spel betalen je wel 800 keer je inzet uit! Wanneer je een paar euro hebt ingezet is je avond dan gelijk helemaal goed. Surf snel naar https://fairplayspelletjes.nl/video-poker en begin gelijk met spelen!