Ergotherapie Tholen

De praktijk van ergotherapie Tholen is een plek voor volwassenen, kinderen en ouderen. Voor verschillende aandoeningen kunnen zij een afspraak maken om het leven met een ziekte of beperking te verlichten. Meerdere aandoeningen worden behandeld door middel van ergotherapie. Dat kunnen klachten zijn naar aanleiding van oncologische aandoeningen of ziektes als COPD. Maar ook symptomen van psychische aandoeningen kunnen behandeld worden bij de praktijk Ergotherapie Mol. Deze praktijk heeft vestigingen in Roosendaal en Steenbergen. Bij deze ergotherapie Tholen werken meerdere therapeuten die beschikken over jarenlange ervaring en ook geregistreerd staan in het kwaliteitsregister Paramedici. Daarom kunt u hier rekenen op een therapie met kwaliteit, deskundigheid en vakkundigheid. Eigenschappen die u zeker mag verwachten als u deze therapie aangaat. Tenslotte gaat het hier om uw gezondheid. Misschien dat uw klachten niet voor honderd procent gaan verdwijnen. De specialisten van ergotherapie Tholen kunnen er samen met u wel naar werken, om het leven met deze klachten te verlichten. Door u enkele aanpassingen te geven en u te begeleiden in de activiteiten van uw dagelijkse leven, kunt u wellicht toch nog een aantal zaken door laten gaan. Hoewel u veel pijn en ongemak ervaart, hoeft dat niet te betekenen dat u zaken hoeft op te geven.

De behandelingen van ergotherapie Tholen

Ziektes kunnen alledaagse activiteiten behoorlijk complex maken helaas. Het leven met een ziekte is al moeilijk genoeg. De bijkomende belemmeringen kunnen uw gevoel bij uw ziekte alleen maar negatiever maken. Dat is natuurlijk niet raar, maar de ergotherapie Tholen kan u helpen op een andere manier uw lichaam te gebruiken. Hierdoor kan het voor u toch mogelijk zelf uw bezigheden uit te voeren, zonder daar al te veel hinder bij te ervaren. Daarnaast kunt u ook uw eigen onafhankelijkheid behouden als u zelf nog veel kunt uitvoeren. Hulpvragen die veelal terechtkomen bij ergotherapie Tholen zijn:

  • Probleem bij huishoudelijke en dagelijkse activiteiten.
  • Pijnklachten in hand, nek, pols of schouder.
  • Valpreventie voor ouderen.
  • Advies en instructie aan mantelzorgers.
  • Problemen omtrent immobiliteit.

Ziektebeelden waarbij vaak de hulp wordt ingeschakeld van een ergotherapeut zijn artrose, CVA, DOPD, dementie en reuma. Maar er hoeft niet per se sprake te zijn van een ernstige ziekte. Ook kinderen die kampen met bepaalde lichamelijke vaardigheden kunnen geholpen worden met de ergotherapie Tholen. Zo helpen de specialisten kinderen die problemen hebben met schrijven, knippen, veters strikken of bijvoorbeeld fietsen. Het gaat erom dat het kind in staat is deze activiteiten zelfstandig te kunnen doen. Hetzelfde geldt voor een cliënt die hier door ziekte in beperkt is.

Het advies van de praktijk

Via de website ergotherapiemol.nlFergo leest u waarvoor ergotherapie Tholen bestemd is. Het is mogelijk dat uw eigen problemen of aandoeningen niet benoemd zijn. Dat neemt niet weg dat u niet in aanmerking komt. Het gaat erom dat u problemen ondervindt in het zelfstandig uitvoeren van activiteiten. Bij twijfel kunt u contact opnemen met Ergotherapie Mol om te vragen of ook uw klachten daaronder vallen. U hoort dan gauw genoeg of dat wel of niet het geval is. Als u in aanmerking komt, dan is het ook raadzaam het financiële plaatje goed in kaart te hebben. In veel basisverzekeringen zit ergotherapie inbegrepen voor tien uur per jaar. Controleer of dit met uw aanvullende verzekering nog aangevuld wordt. Ergotherapie Tholen adviseert op de website altijd na te vragen bij uw verzekering wat de vergoedingen zijn. Zo voorkomt u voor financiële verrassingen te staan. Uw lichamelijke aandoeningen geven u al veel ongemak. Het is daarom prettig als u zeker weet dat uw ergotherapie vergoed wordt. Zo maakt u met een geruster gevoel gebruik van de behandelingen waardoor u weer zelfstandiger en prettiger in het leven kan staan.