Goedkope e liquid: goedkoop of duurkoop?

Goedkope e liquid, de nieuwe trend in e smoking. Er bestaan tegenwoordig erg veel nieuwe trends als het gaat om e smoking. Waar koop je dan een goedkope e liquid? Onder andere via nieuwesigaret.nl. Op deze site worden allemaal producten aangeboden op het gebied van e smoking, onder andere dus goedkope e liquid. Het aanbod wordt steeds verder uitgebreid en dat betekent dat er ook steeds meer tevreden klanten bestaan. Maar vaak wordt er gezegd dat goedkoop duurkoop is, dat je vaak iets nieuws moet halen en dat je beter gelijk iets duurs kunt kopen om dit te voorkomen. Dit is niet het geval als het om goedkope e liquid gaat. Bij alcohol bestaat er wel veel verschil tussen een goedkoop en duur biertje, bij deze vloeistof voor de e-sigaret hoeft men zich daar geen zorgen over te maken. De kwaliteit is bijna altijd hetzelfde. Om te vergelijken, de vloeistoffen worden vrijwel allemaal in eenzelfde fabriek gemaakt. Je betaalt vaak alleen maar voor het merk als je een dure vloeistof koopt. Dit is vaker weggegooid geld dan je zou willen. Daarom kun je dit makkelijk voorkomen door gewoon een vloeistof te kopen die in een lagere prijscategorie valt. Bij deze is dit vooroordeel dan ook van tafel! Geen zorgen meer over te dure e liquid, goedkope e liquid bestaat.

Goedkope e liquid soorten

E liquid, de vloeistof die je in een elektrische sigaret stopt. Deze vloeistof bestaat natuurlijk zowel met als zonder nicotine. De gevolgen van nicotine komen zometeen aan bod, maar eerst het belang van een goede smaak vloeistof. Dat is minstens zo belangrijk. Want als je eenmaal bent begonnen met het roken van een e-sigaret wil je natuurlijk ook dat deze goed smaakt. Er bestaan verschillende soorten smaken waaronder deze bijzondere ook:

  • Kokos
  • Pruim
  • Witte chocolade
  • Necatarine
  • Speculaas (ja, echt waar)
  • Stroopwafel

Met de jaren wordt het aanbod alleen maar groter. Dat is goed voor de e liquid markt. En daarmee ook het aanbod van goedkope e liquid. Het gevaar bestaat wel dat de normale smaken minder vaak worden verkocht. 

Wat doet nicotine met je?

Dat nicotine slecht voor je is weet iedereen. Maar wat is nicotine dan eigenlijk? Hoe slecht is het voor je, wat zijn de gevolge en hoe verslavend is nicotine? Nicotine is zeer verslavend, zowel lichamelijk als geestelijk. De sterkte van de verslavende werking is vergelijkbaar met stoffen als heroïne en cocaïne. Hoe jonger er wordt begonnen met nicotine gebruiken (meestal: roken), hoe ernstiger de verslaving gemiddeld wordt. De lichamelijke verslaving houdt in dat er al na kleine tijd ontwenningsverschijnselen optreden wanneer met het gebruik van nicotine wordt gestopt. De geestelijke verslaving betekent dat stoppen samen gaat met hele sterke verlangens naar het roken, dat men eigenlijk aan niets anders kan denken dan roken. Vaak is het de gewoonte die hiervoor zorgt. Dat is erg vervelend. Daarnaast bestaat er op dit gebied ook tolerantie, de gebruiker heeft namelijk steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Als een roker verslaafd is en deze met de eerste sigaretten op een dag begint, bouwt deze een nicotineniveau op in het bloed. Dit wordt ongeveer constant gehouden door de daaropvolgende sigaretten. Bedenk je daarom twee of drie keer of je een vloeistof met of zonder nicotine koopt en welke e liquid het wordt. Goedkope e liquid is een keuze, het hoeft dus niet perse duur te zijn.

Lees meer…