Hielspoor verhelpen door inlegzolen

Ervaart u wel eens een stekende pijn onder uw voet? Dan is de kans zeer zeker aanwezig dat u lijdt aan hielspoor, een voetaandoening die gelukkig heel eenvoudig te verhelpen is door het dragen van speciale inlegzolen. Wat is hielspoor precies en hoe ontstaat het? Hielspoor is in feite een ontsteking aan de pezen onder in uw voet. Deze ontsteking ontstaat doordat u uw voeten op een verkeerde manier belast, doordat u last hebt van spanning in uw kuiten en door een verkeerde voethouding. Door het dragen van inlegzolen kunt u deze verkeerde belasting verhelpen en het probleem oplossen. Veel mensen in Nederland, meer dan de helft, hebben last van overpronatie, een verkeerde voethouding. Hierbij wordt het voetgewelf teveel afgevlakt en worden de enkels tijdens het lopen naar binnen gekeerd. Als dit gecombineerd wordt met een te strakke spanning van de kuitspieren, dan komt er verkeerde druk op de voet en dit kan leiden tot het ontstaan van hielspoor, een ontsteking in uw voeten. Het dragen van inlegzolen is een eenvoudige manier om dit weer op te lossen. Een zooltje zorgt ervoor dat uw voetgewelf de juiste kromming houdt en dat uw enkels niet naar binnen kunnen kantelen. Bovendien zorgen ze voor een verbeterde verdeling van de druk en daardoor voor een lagere belasting. Op die manier kunnen de inlegzolen de klachten dus oplossen. Dit is niet alleen belangrijk omdat pijnscheuten in uw voeten erg vervelend zijn, een verkeerde houding kan ook andere gevolgen hebben. Zo kunt u last krijgen van kniepijn en van pijn in uw onderrug. Ook voor deze lichaamsdelen is een goede lichaamshouding immers erg van belang en dit begint allemaal met de manier waarop u staat en loopt. Het gebruik van inlegzolen kan dus verschillende lichamelijke klachten verhelpen.

Voorkom voetproblemen met inlegzolen

Voor alle lichamelijke klachten geldt natuurlijk dat voorkomen beter is dan genezen, voor voetproblemen is dat niet anders. U kunt dus ook heel goed inlegzolen gebruiken als u nog geen pijn in uw voeten, knie of onderrug ervaart. Is dit voor iedereen nodig? Inlegzolen zijn aan te raden voor iedereen die last heeft van overpronatie, om zo de houding te verbeteren en het ontwikkelen van hielspoor voor te zijn. Maar het is ook aan te raden voor mensen die veel in de benen zijn, bijvoorbeeld personen die veel en fanatiek sporten. Speelt u bijvoorbeeld hockey of tennis of houdt u erg van hardlopen? Dan belast u uw voeten vaak enorm tijdens deze activiteiten. Dit kan uiteindelijk tot klachten gaan leiden die u verhinderen om nog langer te sporten. Dit wilt u uiteraard graag voorkomen. Ook voor mensen die tijdens hun werk veel moeten staan of lopen zijn inlegzolen aan te raden. Staat u de hele dag achter de balie of moet u steeds heen en weer lopen, bijvoorbeeld omdat u stewardess bent of omdat u in een winkel werkt? Dan zijn speciale zooltjes absoluut aan te raden. Een goede voetgezondheid is voor uw werk immers van groot belang, anders kunt u uw werk niet goed uitvoeren. Inlegzolen kunnen helpen om dit te bereiken en zo voorkomen dat zich voetproblemen ontwikkelen en u uw werktaken niet meer uit zou kunnen voeren. Tot slot zijn inlegzolen ook een aanrader voor vrouwen die veel lopen op schoenen met hoge hakken. Iedereen die wel eens hakken gedragen heeft, weet dat dit erg vermoeiend kan zijn en dat dit tot pijnlijke voeten kan leiden. Met speciale zooltjes wordt de druk beter verdeeld en voorkomt u dat het dragen van hakschoenen onmogelijk voor u wordt. Ook om problemen te voorkomen zijn steunzolen dus aan te raden.

Foot Active biedt uitstekende kwaliteit

Er zijn hierboven verschillende redenen aan bod gekomen waarom en wanneer het dragen van inlegzolen een goed idee is, namelijk:

  • het verhelpen van klachten door hielspoor of andere voetproblemen
  • als u veel sport beoefent, zoals hockey, tennis of hardlopen
  • als u een beroep uitoefent waarbij u veel moet staan of lopen
  • als u vaak schoenen met hoge hakken draagt

De redenen voor het dragen van inlegzolen zijn dus duidelijk, nu is het nog de vraag waar u deze het best kunt kopen. Soms wordt gedacht dat alleen zooltjes die speciaal op maat gemaakt zijn door een podoloog of een therapeut deze taak kunnen volbrengen, maar dit is niet het geval. Ook de inlegzolen van Foot Active zijn uitstekend in staat om voetklachten te verhelpen of te voorkomen. De zooltjes zijn dan niet op maat gemaakt, maar ze zijn wel ontworpen door podologen uit Australiƫ die studie gemaakt hebben van de biomechanische oorzaken van het ontstaan van hielspoor en andere klachten. Op basis van deze onderzoeksgegevens hebben zij uitstekende inlegzolen ontwikkeld, die in het grootste gedeelte van de gevallen prima volstaan. Zij hebben zelfs verschillende modellen ontworpen voor verschillende situaties. Zo zijn er uiteraard verschillende modellen voor kinderen en voor volwassenen, maar ook zijn er speciale varianten voor het gebruik in combinatie met hoge hakken of met sportschoenen. Het is dus afhankelijk van het soort activiteit waar u de zooltjes voor wilt gebruiken welke exemplaren voor u het meest geschikt zijn. Weet u niet zo goed welke u nu het best aan kunt schaffen, welke het beste bij u passen? Dan is het aan te raden om even contact op te nemen met de klantenservice van Foot Active. Zij kunnen u uitstekend adviseren over welke inlegzolen uit hun collectie voor u de beste keus zijn.