kende jij deze tandpasta tabletten al?

Wist je dat je op heel veel verschillende manieren kunt bijdragen aan een beter milieu? Een daarvan is het gebruiken van de tandpasta tabletten van Choose Teethcare. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om minder afval te creëren. Normaal gesproken gebruiken mensen namelijk elke maand een tube tandpasta, en deze gooien ze vervolgens weg. Vreselijk zonde voor het milieu natuurlijk, want veel van deze tubes kunnen niet gerecycled worden. Als je daarvoor in de plaatst kiest voor kent en klare tandpasta tabletten hoef je absoluut geen plastic te gebruiken. Deze worden namelijk geleverd in een papieren zak, die gewoon bij het oud papier kan. Bovendien verkopen ze in de webshop nog meer milieuvriendelijke opties voor je dagelijkse tandpasta ritueel, namelijk:

  • Een bamboe doosje om deze tabletjes in te bewaren
  • Een bamboe tandenborstel (100% vrij van plastic!)
  • Een bamboe case voor je tandenborstel

Deze laatste is razend populair, want je kunt er je tandenborstel heel makkelijk in meenemen, bijvoorbeeld als je op vakantie of uit logeren gaat. Bovendien ziet deze case er ook nog eens super leuk uit, dus wat wil je nog meer? In de webshop kun je kiezen voor een compleet pakket met zowel een tandenborstel, case, opbergdoosje en een zak tandpasta tabletten, maar ook een losse zak met tabletten bestellen, net wat je wenst. Als je tabletten bestelt voor 12 weken tanden poetsen dan doe je er slim aan er gelijk een tandenborstel bij te bestellen. Er wordt namelijk aangeraden jouw tandenborstel om de 2-3 maanden (maximaal!) te vervangen. Tegen die tijd zitten er namelijk zoveel bacteriën op dat de kans groot is dat je tanden er niet echt meer schoon van worden.

Tandpasta tabletten online bestellen

Het fijne aan dit merk tandpasta tabletten is dat ze een hele overzichtelijke webshop hebben waarin je gemakkelijk alles kunt bestellen. Zolang jij ervoor zorgt dat je steeds tijdig de tabletten bestelt, heb je ze altijd in huis. En wist je trouwens dat je door het gebruik van tabletjes niet alleen bespaart op plastic, maar ook op tandpasta zelf? Een weggegooide tube tandpasta bevat namelijk altijd nog zo’n 5% tot 20% tandpasta, en niemand die het gebruikt. Het is dus eigenlijk voor niets geproduceerd, en dat vinden ze bij Choose Teethcare nogal zonde. Hun tandpasta tabletten moeten een einde maken aan deze manier waarop we onze tanden poetsen, en zo de afvalberg verkleinen.

Hoe kun je bijdragen aan een beter milieu?

Vanaf nu dagelijks tandpasta tabletten gaan gebruiken in plaats van tandpasta uit tubes is natuurijk nog maar een relatief kleine bijdrage aan een beter milieu. Er is nog zoveel meer wat je kunt doen! Brand alleen licht wanneer je het nodig hebt douche korter, eet de restjes van gister of gebruik deze kliekjes om een nieuw gerecht te bereiden, etc. Als we allemaal op dagelijkse basis stilstaan bij dit soort dingen dan kunnen we heus met zijn allen een grote impact maken. Die tandpasta tabletten zijn een begin, maar als je ervoor zorgt dat je ook in de rest van je huishouden en gewoontes minder plastic gebruikt dan verkleinen we zo gemakkelijk de afvalberg.

 

Lees meer…