Minder of helemaal geen klachten meer dankzij hypnotherapie in Den Haag

Als je last hebt van klachten waar dokters vrij weinig aan kunnen of willen doen, dan is het een idee om gebruik te maken van hypnotherapie in Den Haag bij Hypnose Praktijk. Deze vorm van therapie kan namelijk helpen bij tal van verschillende problemen. Dat is ook niet zo gek, want ieder probleem heeft hoe dan ook een link met de geest. Zelfs een wond op je been wordt immers geregistreerd in de pijngebieden in de hersens. Je kunt dus niet zeggen dat zo’n wond puur en alleen te maken heeft met je been. Je kunt het probleem niet op het been afschuiven. Alles in en op je lichaam is verbonden met de hersenen. Deze centrale processor is de spin in het netwerk van al je ervaringen, problemen, pijntjes, gevoelens, herinneringen, depressies en noem het allemaal maar op. De richting van de causaliteit is niet altijd gelijk. Als je een wond hebt op je voet, dan is die wond de oorzaak van het activeren van de pijncentra in je hersenen. Maar die pijncentra veroorzaken vervolgens weer jouw bewuste pijnervaringen. Wat je wel vaak ziet is dat de causale richting niet bepaald eenduidig is. Vaak is er sprake van meerdere oorzaken die door elkaar heen lopen en elkaar wederzijds be├»nvloeden. Om deze reden is de medische wetenschap niet altijd even goed in staat om problemen te voorzien van een oplossing. De medische wetenschap is vooral gericht op het vinden van een oorzaak en het verhelpen van de oorzaak of het bestrijden van de symptomen. Hypnotherapie in Den Haag is veel holistischer, want tijdens deze therapie kijkt de therapeut juist naar het probleem in het geheel van lichaam en geest. Als je bijvoorbeeld faalangst hebt, dan heb je zeker een fysieke manifestatie van deze angst. Je wordt immers zenuwachtig, je handen zweten, je begint misschien te trillen en te stotteren en zo kan er van alles op fysiek niveau gebeuren. Dit soort symptomen kunnen de angst om te falen doen toenemen. Maar de angst is er al om die symptomen op te wekken. Zo zie je dat het mentale en het fysieke elkaar kunnen versterken en be├»nvloeden. Met Hypnotherapie in Den Haag kun je de faalangst in de kern aanpakken. Deze angst zit in geest. Je hebt een bepaalde perceptie op jezelf, je vaardigheden en je hecht enorm veel (teveel) waarde aan het resultaat. Falen is in jouw beleving dusdanig desastreus, dat je altijd bang wordt op het moment dat je zou kunnen falen. Dit is uiteraard volstrekt irrationeel, want zelfs als mensen enorm goed zijn voorbereid, houden ze vaak vast aan deze faalangst. Met Hypnotherapie in Den Haag kun je de angst wegnemen. Ook bij andere angsten kan Hypnotherapie in Den Haag uitkomst bieden.

Maak een afspraak bij Hypnose Praktijk voor Hypnotherapie in Den Haag

Als je een probleem hebt waar je graag van af wilt, dan is het een idee om gebruik te maken van Hypnotherapie in Den Haag. Via de site van hypnose-praktijk.nl kun je een afspraak maken bij Hypnose Praktijk.

Verschillende problemen waarbij hypnose kan helpen

We hebben het hierboven even kort gehad over faalangst, maar dit is uiteraard slechts 1 probleem waarbij Hypnotherapie in Den Haag uitkomst kan bieden. Op de site vind je een overzicht van vele andere problemen zoals: 

  • Depressie
  • Overgewicht
  • Vliegangst