Plantaardige cosmetica voor de gevoelige huid

Als je veel last hebt van een gevoelige huid dan gebruik je vast producten waar geen agressieve chemische stoffen aan zijn toegevoegd. Hier reageert je huid namelijk heel negatief op. Met rode plekken, jeukende bultjes of uitslag tot gevolg. De huid is een kwetsbaar orgaan en hier moet je zeer zorgvuldig mee omgaan. Vooral als je een gevoelige huid hebt zal je hier extra voorzichtig mee om moeten gaan. Een huid die vraagt om een zachte en vriendelijke behandeling heeft geen behoefte aan agressieve bestanddelen. Dit geld natuurlijk ook voor make-up. Als je een gevoelige huid hebt met veel jeukende plekjes of allergie plekjes moet je altijd oppassen met make-up. Plantaardige make up is dan een geweldig alternatief omdat hier geen nare onnatuurlijke toevoegingen in zijn verwerkt.  

Plantaardige cosmetica zonder chemische toevoegingen

Chemische toevoegingen of bestand delen als alcohol en andere irriterende stoffen zijn een aanslag op je huid. Deze wil je dan zoveel mogelijk vermijden. En helemaal als je last hebt van een gevoelige huid. Vermijd dit soort stoffen het liefst in al je verzorgingsproducten. Plantaardige cosmetica is gemaakt van natuurlijke materialen waardoor het geen irritaties geeft aan de huid bij normaal gebruik. Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde natuurlijke stoffen die de geïrriteerde huid juist extra verzorgen. Plantaardige cosmetica heeft als grote voordeel dat er geen kleurstoffen, synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. De stoffen in de plantaardige make up zijn goed voor de droge en overgevoelige huid en worden snel opgenomen door de huid. Het is dus een veilig alternatief voor normale make up, normale make up droogt je huid uit en irriteert enorm terwijl plantaardige make up je huid juist verzorgt.

Een veilig alternatief voor normale cosmetica

Voor de gevoelige huid is het nodig om de juiste producten te gebruiken. De gevoelige huid vraagt weer om een andere manier van verzorging dan andere huidtypes. Voor een gevoelige huid kan je geen agressieve producten gebruiken. Het is van belang dat de producten de huid niet beschadigen, uitdrogen en irriteren. Maar de huid juist ondersteunen en voeden zodat de huid mooi blijft zonder vlekjes, allergie plekjes of ander irritaties. De producten van Divanni zijn speciaal voor dit huidtype samengesteld. Plantaardige cosmetica is dan ook goed voor je huid als je:

  • Altijd last hebt van allergie plekjes op je huid,
  • Jeukende plekken op je hoofdhuid
  • Als je haar wast met een agressieve shampoo
  • Als je enorme jeukende ogen krijgt met normale oogschaduw of mascara
  • Als je uitslag krijgt door normale make up
  • Als je make-up aan het einde van de dag niet meer goed zit omdat je hele dag aan het wrijven bent
  • Als je vreemde plekken krijgt op je huid als je normale make up gebruikt
  • Als je het niet fijn vindt om chemische en agressieve stoffen te gebruiken voor je verzorgingsproducten 

Wil je alleen maar producten gebruiken die een toevoeging zijn voor je huid en je huid echt voeden in plaats van beschadigen maak dan gebruik van de producten van Divanni. Als je gelooft in natuurlijke verzorgingsproducten dan klinkt plantaardige make up je als muziek in de oren. Als je last hebt van allergie plekjes en een gevoelige huid hebt  kan je huid geen agressieve stoffen verdragen. Je huid heeft juist veel verzorging nodig met de juiste producten. Plantaardige cosmetica is dan een veiligere optie dan normale make up. Bij Divanni helpen we je graag met het samenstellen van de juiste plantaardige cosmetica waar je huid wel goed op reageert. Want make up is ook mogelijk met een gevoelige huid. Neem een kijkje op divannishop.nl