Wat zijn de voordelen van rauwe melk kopen?

Steeds meer mensen zien de voordelen in van rauwe melk kopen, vandaar dat we er graag dit stukje aan wijden. Rauwe melk is namelijk in veel opzichten gezonder dan de (bewerkte en gepasteuriseerde) melk die je in de normale supermarkt koopt. Jos en Dorthy Elderink van Raw Milk Company kunnen ze je er alles over vertellen, en produceren ze bovendien een hele pure en eerlijke vorm van deze biologische zuivel. Het begon allemaal op twee biologische melkveebedrijven, die samen op zoek waren naar een manier om hun melk te verwerken in bijzondere zuivelproducten. Uit deze samenwerking is Raw Milk Company ontstaan, met een assortiment rauwmelkse producten dat zich steeds verder uitbreidt. Deze rauwe melk kopen kan in hun eigen verkooppunten. Ze hebben er al diverse in Twente, maar leveren ook all aan verschillende biologische groothandels (zoals Udea en Odin) waardoor hun rauwmelkse producten op steeds meer plekken te verkrijgen zijn. Heb jij een biologische supermarkt of plaatselijke natuurwinkel en zou je ook graag de rauwmelkse productlijn van raw Milk Company verkopen? Neem dan even contact met ze op voor het bespreken van je opties. Liever als consument hun rauwe melk kopen? Kijk dan bij hun lijst met verkooppunten welke het dichtste bij jou in de buurt zit.

Waarom zou je rauwe melk kopen in plaats van gepasteuriseerde?

Aan rauwe melk kopen ten opzichte van gepasteuriseerde melk zitten veel voordelen, waarvan de voornaamste is dat het veel makkelijker te verteren is. Het is zelfs in veel gevallen geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Dat zit namelijk zo: Om lactose te kunnen verteren heb je diens tegenhanger lactase nodig, en laat deze nu vernietigd worden gedurende de pasteurisatie. Waar in normale melk de lactose nog volop aanwezig is, is de lactase helaas verloren gegaan, waardoor je de lactose slecht verteert. Niet iedereen heeft daar evenveel last van, maar mensen met een lactose-intolerantie zouden kunnen overwegen rauwe melk te kopen. De meesten kunnen deze heel goed verdragen en verteren, waardoor ze alsnog kunnen profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die het drinken van melk met zich meebrengt. Ik zou zeggen: Probeer het eens en kijk zelf hoe je lijf er op reageert!

De rauwmelkse producten van Raw Milk Company

Je kunt gelukkig al lang niet meer alleen bij Raw Milk Company terecht om rauwe melk te kopen. Hun assortiment is de laatste jaren flink uitgebreid, en ze produceren nu ook alle volgende producten:

  • Rauwmelkse yoghurt
  • Rauwmelkse kefir
  • Rauwmelkse hangop
  • Rauwmelkse jus de lait

Van kefir en hangop hebben de meeste mensen wel eens gehoord, maar wat is rauwmelkse jus de lait precies? Dit is een hele frisse drank die gemaakt is van rauw melkserum. Dat is de vloeistof die uitlekt bij het maken van hangop. Aan dit serum wordt vers (en uiteraard biologisch) mangoconcentraat toegevoegd, wat resulteert in een heerlijk zoet drankje die je in feite drinkt als verse jus d’orange. Mensen die verse melk kopen omdat deze zo goed is voor de gezondheid zouden ook eens de jus de lait moeten proberen. Deze bevat namelijk heel veel probiotische bacteriĆ«n, welke je darmen helpen bij de vertering en het in balans brengen van je algehele gezondheid. Kortom, rauwmelkse producten zijn niet alleen beter te verteren, maar ook nog eens heel er goed voor je, probeer ze eens!